Gedetineerde valt cipier aan met 'botte' schaar

Print
Gedetineerde valt cipier aan met 'botte' schaar

Gedetineerde valt cipier aan met 'botte' schaar

Hasselt - Voor de Hasseltse strafrechter verscheen dinsdag een gedetineerde (26) die momenteel in de gevangenis van Brugge opgesloten zit. Toen hij vier jaar geleden kostganger was de Hasseltse strafinrichting, viel hij een cipier aan met een schaar. "Een botte schaar", beweerde de beklaagde. De aanklager vorderde een strenge bestraffing.

De feiten dateren van 9 december 2008. De gedetineerde had met zijn vuisten op zijn celdeur geslagen. De cipier die een kijkje ging nemen, moest het meteen ontgelden. Hij liep een steekwonde in de nekstreek op en kreeg een reeks voetstampen te incasseren. Twee collega's konden het slachtoffer ontzetten maar raakten daarbij eveneens gewond.

"Psychotische opstoot"

De agressieveling beweert dat hij met waanbeelden en angstaanvallen kampte, mogelijk een gevolg van het gebruik van marihuana. Zijn advocaat had het over een 'psychotische opstoot'. De verdediging stuurde aan op een internering, omdat de beklaagde al eens eerder die maatregel opgelegd kreeg. De aanklager zag daar nu echter geen heil in.

De aangevallen cipier en zijn twee collega's die hem ter hulp schoten, vroegen in totaal een schadevergoeding van 8.000 euro.

De rechter velt vonnis op 13 oktober.

JaNi
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio