Werkstraf voor inrijden op politieman

Print
Werkstraf voor inrijden op politieman

Werkstraf voor inrijden op politieman

Heusden-Zolder - Een inwoner van Leopoldsburg (35) is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een werkstraf van 120 uren veroordeeld. Hij was op 13 mei vorig jaar achterwaarts ingereden op een politieman, toen hij met zijn wagen poogde te ontkomen. Dat gebeurde in zijn toenmalige woonplaats Heusden-Zolder.

De man vreesde de komst van de politie en had zich verschanst in zijn auto. Maar hij werd ontdekt. Toen de inspecteurs hem aanmaanden om te voorschijn te komen en poogden het portier aan de bestuurderszijde van de wagen te openen, reed de man plots achteruit.

Een politieman die achter het rijdende voertuig stond, moest wegspringen en raakte gewond aan de rechtervoet. De beklaagdebeweerde dat hij uit paniek handelde. Bij het incident loste de politie enkele waarschuwingsschoten.

Wapen

De rechter oordeelde dat de vluchtende bestuurder zijn wagen als wapen had gebruikt en verklaarde het voertuig verbeurd. De dertiger zou een totaal gebrek aan respect voor de politie aan de dag hebben gelegd. Hij was trouwens al eens eerder veroordeeld voor gewapende weerspannigheid.

Momenteel wordt hij psychisch begeleid en maakt hij zich dienstbaar met vrijwilligerswerk.

De gewonde politieman krijgt een voorlopige schadevergoeding in afwachting dat een arts hem onderzoekt en nagaat of hij aan het voorval een blijvend letsel overhoudt

.

In maart volgend jaar wordt de zaak opnieuw opgeroepen om de definitieve schadevergoeding vast te stellen.

JaNi
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio