Jonge auteurs troef op 76ste Boekenbeurs

Print
Jonge auteurs troef op 76ste Boekenbeurs

Jonge auteurs troef op 76ste Boekenbeurs

Van 31 oktober tot en met 11 november is het in Antwerp Expo opnieuw verzamelen geblazen voor de jaarlijkse Boekenbeurs. De 76ste editie wordt er eentje voor en door de jongste generaties, met onder meer de 'Jonge Helden' stand waar jonge topauteurs als David Pefko en Maarten Inghels een brede waaier aan voorstellingen komen geven. In het e-Paviljoen omarmt de Boekenbeurs dan weer vernieuwende digitale toepassingen die lezen een extra dimensie kunnen geven.

Nadat het scholenprogramma vorig jaar geschrapt was omdat er geen subsidies meer voor waren uitgetrokken, maakt het project zijn comeback met een belevingstocht waarbij leerlingen in kleine groepjes auteurs kunnen ontmoeten en opdrachten vervullen. Er komt ook een themadag voor kinderen en tieners.

Minder bezoekers verwacht

Omdat de Boekenbeurs dit jaar grotendeels buiten de herfstvakantie valt, verwacht Boek.be een pak minder bezoekers dan de voorbije jaren. De organisatie mikt op 155.000 bezoekers, terwijl er vorig jaar nog werd afgeklokt op 168.000. "Maar als we onze vaste data zouden aanpassen, zou ons dat nog meer bezoekers kosten", zegt directeur Geert Joris.

Wat omvang betreft, blijft de 76ste editie van de Boekenbeurs in ieder geval wel even indrukwekkend. In vier hallen, goed voor 20.000 vierkante meter oppervlakte, vind je er maar liefst 60.000 boeken in allerlei genres terug. Er zijn 98 standhouders en ruim 800 auteurs, illustratoren en andere gasten zakken af naar Antwerpen. Tickets kosten tussen 5 en 9 euro, online zijn ze telkens 1 euro goedkoper.

Foto: De Boekenbeurs vorig jaar

Foto Wim Hendrix