Ilombe Mboyo: "Een droom die uitkomt"

Print
Ilombe Mboyo: "Een droom die uitkomt"

Ilombe Mboyo: Een droom die uitkomt

Door de enkelblessure van Romelu Lukaku werd Gent-aanvaller Ilombe Mboyo door bondscoach Marc Wilmots in laatste instantie opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Servië (12 oktober in Belgrado) en Schotland (16 oktober in Brussel).

"Ik ben heel blij met mijn eerste selectie, het is een droom die uitkomt om voor de nationale ploeg te mogen spelen", vertelde 'Petit Pelé' dinsdag na de tweede training in Neerpede.

"Ik dacht eerst dat het een grap was toen ze me opbelden, ik kon het echt niet geloven. In het seizoensbegin was ik nog lange tijd out. Het is dus allemaal heel snel gegaan. Ik wil hier van elk moment genieten. De integratie verloopt ook erg vlot. Kompany en Mertens ken ik nog van bij de jeugd van Anderlecht", vertelde de 25-jarige Belg van Congolese origine.

Ervaring opdoen

Bondscoach Marc Wilmots verraste maandag door Mboyo boven man in vorm Benji De Ceulaer (Racing Genk) te verkiezen. Petit Pelé is echter hetzelfde type aanvaller als Christian Benteke en moet dus klaarstaan als er iets met de Aston Villa-aanvaller moest gebeuren.

"Ik weet dat de bondscoach me op basis van mijn profiel geselecteerd heeft, maar ik heb meerdere kwaliteiten. Vroeger speelde ik altijd op de flanken, nu word ik door Sollied als 'nummer 9' uitgespeeld. Bij de nationale ploeg hoop ik vooral ervaring op te doen. De kwaliteit die hier aanwezig is op training is enorm."

Belga
Foto Belga