Jan Vertonghen: "Wij gaan voor de 3 punten in Servië"

Print
Jan Vertonghen: "Wij gaan voor de 3 punten in Servië"

Jan Vertonghen: Wij gaan voor de 3 punten in Servië

De Rode Duivels hebben dinsdagvoormiddag hun tweede training in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Servië en Schotland afgewerkt. "We gaan voor de drie punten in Servië", klonk het strijdlustig bij linksback Jan Vertonghen, de laatste weken erg goed op dreef bij Tottenham Hotspur.

"Het is jammer dat we niet met zes op zes gestart zijn, maar het 1-1 gelijkspel tegen Kroatië is ook geen ramp want de Kroaten hadden toch ook wel enkele uitstekende mogelijkheden. Nu moeten we minstens vier op zes pakken. We kennen allemaal het belang van de komende wedstrijden", ging Vertonghen van start.

Heel wat Rode Duivels spelen bij Europese topclubs en hebben dit seizoen al meer dan 15 wedstrijden op de teller staan. "Maandag en dinsdag stonden dan ook helemaal in het teken van recuperatie. Vanaf woensdag focussen we ons helemaal op Servië. Het is een jonge ploeg met veel nieuwe spelers en een nieuwe coach, dus het is bij hen nog wat zoeken. Je kan hen vergelijken met de periode die wij enkele jaren geleden beleefden", ontleedde Vertonghen de tegenstander.

Na een matig seizoensbegin heeft Vertonghen zich in de basis gespeeld bij Tottenham Hotspur. Door de blessurelast achterin bij de Spurs speelt hij er net als bij de Rode Duivels op de linksback. "Mijn beste plaats blijft toch centraal achterin. Ik doe altijd mijn best, maar ik hoop in de toekomst toch op een plaats in het centrum van de defensie", besloot het 25-jarige jeugdproduct van Beerschot.

Belga
Foto Belga