Wilmots: "Niemand is zeker van zijn plaats"

Print
Wilmots: "Niemand is zeker van zijn plaats"

Wilmots: Niemand is zeker van zijn plaats

Twintig Rode Duivels hebben dinsdagvoormiddag in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede hun tweede training in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Servië (12 oktober in Belgrado) en Schotland (16 oktober in Brussel) afgewerkt.

Axel Witsel (last aan de adductoren) en aanvoerder Vincent Kompany (kuitblessure) werkten zoals voorzien een apart programma af, maar ook de vrijdag geschorste Guillaume Gillet (contractuur) en Marouane Fellaini (knieblessure) verschenen niet op het trainingsveld. Dinsdagnamiddag raakte bekend dat Fellaini een scheurtje in de overgang van spier naar pees ter hoogte van de knie heeft. Hij is drie weken out en mist dus de matchen tegen Servië en Schotland.

Geen nieuwe spelers

"Ik hoop woensdag of ten laatste donderdag dat iedereen fit is. Als er een speler niet speelklaar raakt, zoeken we een oplossing in onze huidige kern. Ik roep in ieder geval geen nieuwe spelers meer op."

Opstelling

Wat betreft de ploegopstelling voor de lastige verplaatsing naar Belgrado moet Wilmots nog wat knopen doorhakken. "Ik heb eerder al gezegd dat niemand zeker is van zijn plaats, zelfs de doelman niet. Pas donderdagavond beslis ik definitief."

"Door de schorsing van Gillet start Toby Alderweireld wel als rechtsachter. Op de andere posities is de concurrentie enorm. Op de flanken heb ik zelfs zes spelers die in vorm zijn", aldus Wilmots. "Alles hangt af van het systeem waarin we spelen. Servië is een sterke ploeg, het gevaar komt bij hen vaak van op de flanken. We moeten daar een compact blok tegenover zetten."

Belga
Foto Isosport