Ashley Cole niet geschorst na beledigende tweet

Print
Ashley Cole niet geschorst na beledigende tweet

Ashley Cole niet geschorst na beledigende tweet

Ashley Cole mag gewoon meespelen met de Engelse nationale ploeg, nadat hij zich nogmaals verontschuldigde voor zijn beledigende tweet aan het adres van de Engelse Voetbalbond FA. Dat heeft FA-voorzitter David Bernstein dinsdag gezegd.

Als reactie op een rapport van de FA over de racismezaak rond John Terry, reageerde Cole onlangs: "Hahahahaa, goed gedaan FA, ik heb dus gelogen. BUNCHOFTWATS". De verdediger van Chelsea was boos omdat de FA zijn verklaringen in de zaak-Terry in twijfel trok. Cole had in het voordeel van zijn ploeggenoot getuigd, maar de FA noemde zijn versie "ongeloofwaardig".

Cole, die zijn scheldtweet snel verwijderde, verontschuldigde zich maandagavond persoonlijk bij Bernstein. Eerder had hij de FA al publiekelijk zijn excuses aangeboden. "Hij toonde oprecht berouw. Ik keek hem in de ogen, en ik aanvaard zijn excuses. Hij kan spelen voor Engeland", aldus Bernstein. Cole kan vrijdag in de WK-kwalificatiematch op Wembley tegen San Marino zijn 99e cap vieren. Vier dagen later speelt Engeland in Warschau tegen Polen.

Wangedrag

De FA blijft Cole wel aanklagen voor wangedrag, en ook van zijn club Chelsea riskeert de international een sanctie. De verdediger heeft nog tot donderdagmiddag om zich te verdedigen bij de FA.

Belga
Foto Photo News