Dutroux wil brief aan Lejeune verkopen aan pers

Print

Dutroux wil brief aan Lejeune verkopen aan pers

Eerst was er Michelle Martin die een brief stuurde naar Jean-Denis Lejeune, vader van Marc Dutroux' slachtoffer Julie, nu wil haar beruchte ex zelf de vader van het vermoorde meisje contacteren per brief. Volgens een pennenvriend van Dutroux wil hij daar zelfs munt uit slaan door de brief te verkopen aan de pers. Dat zegt hij deze week in Dag Allemaal.

Wat Dutroux precies wil vertellen in de brief, is koffiedik kijken. Maar de kans dat een Belgisch medium ooit op het aanbod zal ingaan, is erg klein. Daarom probeert de veroordeelde seriemorodenaar ook buitenlandse kranten en tijdschriften te overtuigen om te betalen voor het schrijven.

Proces-verbaal

Volgens het contact van Dutroux, een man uit het Nijvelse, probeert Dutroux met de brief zijn financiële situatie wat op te krikken.

Daarnaast zou de pennenvriend van Dutroux een redacteur van Dag Allemaal hebben proberen te overtuigen om een proces-verbaal uit het dossier vast te krijgen, een eis die niet werd ingewilligd.

Met dat pv - een verhoor door het parket van Brussel van Philippe Deleuze, een voormalig PSC-politicus uit de omgeving van Paul Vanden Boeynants - zou Dutroux zijn complottheorie over een groot pedofilienetwerk willen onderbouwen.

Volgens zijn "manager" heeft Dutroux gezegd dat hij nu wel kan "praten" omdat hij niemand meer hoeft te "beschermen" sinds de vrijlating van Michelle Martin.

Als Dutroux uiteindelijk een brief zou bezorgen, al dan niet via de pers, aan Lejeune, wordt de kans dat hij volgend jaar vervroegd zal vrijkomen alleszins nog kleiner.

Lejeune heeft tot op heden nog geen weet van de plannen van de moordenaar van zijn dochter.

Lees ook: Dutroux overtuigd dat hij zal vrij komen