Sharia4Belgium stopt: "Nu wordt het pas echt gevaarlijk"

Print
Sharia4Belgium stopt: "Nu wordt het pas echt gevaarlijk"

Sharia4Belgium stopt: Nu wordt het pas echt gevaarlijk

Sharia4Belgium mag dan officieel ophouden te bestaan, voor de meeste leden is de strijd allerminst gestreden. "Allicht splitsen de leden zich op. Dan wordt het pas echt gevaarlijk, omdat ze ieder hun eigen gevecht aangaan", zeggen speurders in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"Sharia4Belgium heeft besloten om zichzelf te ontbinden. Al wil dat niet zeggen dat de leden hun goddelijke verplichtingen verzaken", staat sinds maandag te lezen op de website van Sharia4Belgium. Naar eigen zeggen werd "de boodschap naar de achtergrond verdreven en werden de organisatie en haar leden (boodschappers) naar de voorgrond gebracht".

Gevaar


"Het lijkt een beetje op een marketingstunt, ingefluisterd door een gladde reclamejongen", zeggen terrorismespeurders. "De naam Sharia4Belgium heeft de jongste maanden zo'n negatieve bijklank gekregen, dat hij beter wordt afgestoten."

"Maar daarmee is het gevaar natuurlijk niet geweken, integendeel. De leden zetten hun strijd voort, dat hebben ze al laten uitschijnen. Het risico is groot dat ze nu onder de radar van de veiligheidsdiensten zullen kunnen opereren. Zeker in het begin."

Fouad Belkacem (foto), de leider van Sharia4Belgium, heeft volgens ingewijden zelf de beslissing genomen om zijn geesteskind te begraven. Hij zit nog altijd in de gevangenis op verdenking van het aanzetten tot haat tegen niet-moslims.

Lees ook Sharia4Belgium doekt zichzelf op
En "Opdoeken Sharia4Belgium is afleidingsmanoeuvre"

TG/DVD