Sharia4Belgium doekt zichzelf op

Print
Sharia4Belgium doekt zichzelf op

Sharia4Belgium doekt zichzelf op

Sharia4Belgium is niet meer. Dat kondigt de groepering op haar website aan.

"De voornaamste reden voor de ontbinding van Sharia4Belgium is dat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven en dat de organisatie en haar leden (boodschappers) naar de voorgrond werden gebracht", zegt de groepering.

"Een tweede reden is dat wij ons willen ontdoen van de naam Sharia4Belgium om samen met de islamitische gemeenschap één geheel te vormen tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen."

Sharia4Belgium staat bekend als een radicale moslimorganisatie, die België wil omvormen tot een islamitische staat. Sinds Fouad Belkacem (foto), de leider van de beweging, eerder dit jaar tot 2 jaar cel werd veroordeeld vanwege het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims, staat de groepering onder grote druk.

Te meer omdat Sharia4Belgium de afgelopen zomer ook verdacht werd van terrorisme en omdat de regering aan plannen zou werken om de groepering te verbieden. Uit de aankondiging op de website valt wel af te leiden dat de organisatie in de toekomst onder een andere naam door wil gaan.

Archieffoto SVDE