VIER haalt Iwein Segers van het scherm en past programmering aan

Print
VIER  haalt Iwein Segers van het scherm en past programmering aan

VIER haalt Iwein Segers van het scherm en past programmering aan

Nog geen maand nadat VIER het vroegere VT4 verving, gaat de top van de zender de programmering al aanpassen. Door onder andere 'Komen Eten' en de uitzenduren aan te pakken, willen SBS en Woestijnvis vooral de kijkcijfers in de vooravond opkrikken. Dat schrijft een krant van De Persgroep.

De cijfers zijn duidelijk: 'De Slimste Mens ter Wereld' scoort nog goed, maar een programma als 'Komen Eten' haalt amper 60.000 kijkers tegenover 360.000 vorig jaar. Om de kijkcijfers van dat laatste programma aan te pakken, zal de top van SBS en Woestijnvis het kookprogramma vanaf januari opnieuw voorzien van een offscreen-stem, zonder gastheer Iwein Segers op het scherm dus.

Mogelijk zouden ook de uitzenduren veranderen. 'Komen Eten' (nu om 18.55 uur) zou later geprogrammeerd worden. Ook 'De Kruitfabriek' en 'De Slimste Mens' zouden dan een halfuur opschuiven.

Of hoe de kijker toch nog altijd blijft afstemmen op zijn vertrouwde programma's (nieuwsuitzendingen, Vlaamse fictie, etc.), in dit geval voornamelijk bij de concurrentie.

Foto PhotoNews