Hard Rock Café geopend met stukslaan van gitaren

Bij de officiële opening van het Hard Rock Cafe in Brussel heeft Howard Gutman, Amerikaans ambassadeur in België, donderdagavond een Fender gitaar stukgeslagen. Zijn voorbeeld werd gevolgd door onder meer de zanger van de Fun Lovin Criminals, Huey Morgan, en de zanger van de Britse band The Feeling, Dan Gillespie, voor de ingang van de nieuwe hotspot op de Grote Markt.

jatimmermans

Het stukslaan van gitaren is één van de vaste ingrediënten die absoluut niet mogen ontbreken als er wereldwijd een nieuw Hard Rock Cafe wordt ingehuldigd. De traditie begon in 1971 toen het eerste Hard Rock Cafe de deuren opende in de Britse hoofdstad.

Bij de officiële opening van de Brusselse vestiging zijn er een vijftal 'technisch onbruikbare en onverkoopbare' gitaren stukgeslagen door Gutman, Hamish Dodds, de wereldwijde CEO van Hard Rock International, de frontmannen van bovengenoemde rockgroepen, en Rita Gilligan, de allereerste serveerster van het Hard Rock Cafe in Londen, en nu cultureel attachée van het merk.

Gutman gaf nog mee dat rockmuziek in zijn genen ingebakken zit. Voorts wordt de officiële opening nog tot in de late uurtjes opgeluisterd door een VIP-party waarbij Dan Gillespie en Huey Morgan positie innemen achter de draaitafels.

Foto vlnr.: Howard Gutman, Huey Morgan (zanger van Fun Lovin Criminals), Rita Gilligan (eerste serveerster van het Hard Rock Cafe in London) en Dan Gillespie (zanger van The Feeling)

Foto Belga