Ceulemans nieuwe hoofdtrainer Cappellen

Print
Ceulemans nieuwe hoofdtrainer Cappellen

Ceulemans nieuwe hoofdtrainer Cappellen

Recordinternational Jan Ceulemans wordt de nieuwe hoofdtrainer van Cappellen FC. Dat meldt de derdeklasser woensdag op zijn website.

Voorzitter Lucien Jacques bereikte een overeenkomst met de 55-jarige Ceulemans. 'Sterke Jan' volgt Steven Van Giel op, die enkele dagen geleden zijn ontslag aanbood na de zwakke prestatie van de club in de competitie. Cappellen staat na 9 speeldagen op de dertiende plaats met 9 punten.

In 1992 werd Ceulemans trainer bij Eendracht Aalst. Daar dwong hij de promotie naar eerste klasse af en speelde zelfs Europees met de Oost-Vlamingen. In 1996 werd hij echter ontslagen bij Aalst om via Ingelmunster van derde klasse opnieuw naar tweede klasse te promoveren. Vervolgens maakte Ceulemans de overstap naar Westerlo als opvolger van Jos Heyligen. In 2001 won hij met Westerlo de Belgische beker. In 2005 kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij Club Brugge. Dat werd geen succes. Ceulemans keerde terug naar Westerlo waar hij afgelopen zomer vertrok, na de degradatie van Westel.

Foto: VDB