Expeditie Robinson-deelnemer in cel voor dopinghandel

Print
Michael V. P. (47), tweevoudig deelnemer aan het reality-televisieprogramma Expeditie Robinson en amateursporter, zit sinds een tiental dagen in de cel op verdenking van handel in dopingproducten.

Hij zou samen met minstens twee andere mensen de 'pot belge', een mengsel van amfetamines en andere dopingproducten, verkocht hebben aan amateur-wielrenners. De onderzoeksrechter in Nijvel heeft hem daarvoor aangehouden en de Nijvelse raadkamer heeft woensdag die aanhouding bevestigd.

Erotisch restaurant

De voormalig brandweerman kwam voor het eerst in het nieuws toen hij zijn toplessbar in Schepdaal omvormde tot een erotisch restaurant. In 2004 nam hij voor het eerst deel aan het televisieprogramma Expeditie Robinson en twee jaar later in het seizoen 2006 van het survivalprogramma nam hij deel aan de zogenaamde Strijd der Titanen, met bekende deelnemers uit eerdere seizoenen.

V. P. was ook actief als amateursporter, in het tennis en het wielrennen, richtte een eigen amateur-wielrennersbond op en had een eigen amateur-wielerploeg, het Casa Cycling Team. Het zou in dat milieu zijn dat hij zich volgens het Nijvelse parket bezighield met de handel in amfetamines. V. P. werd begin vorige week aangehouden, samen met twee andere verdachten. Zijn advocaat, meester Sven Debaere geeft geen commentaar over het onderzoek.

Eerder veroordeeld

V. P. werd in 2000 veroordeeld tot 3 jaar cel met uitstel voor schriftvervalsing en heling en in 2007 tot 8 maanden cel voor onopzettelijke slagen met de dood tot gevolg.