AC Milan wint met 2-3 bij Zenit

AC Milan is woensdag op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League voetbal met 2-3 gaan winnen bij Zenit Sint-Petersburg. De Italianen kwamen in groep C, de groep van Anderlecht, snel 0-2 voor, maar meteen na rust stond het opnieuw gelijk. Een kwartier voor tijd besliste een owngoal van Hubocan de wedstrijd.

jrosquin

De Rossoneri waren op de openingsspeeldag niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Anderlecht, terwijl Zenit met duidelijke 3-0 cijfers zijn meerdere moest erkennen in het Spaanse Malaga.

Milan begon woensdag sterk in Sint-Petersburg en stond na zestien minuten al 0-2 voor, dankzij treffers van Emanuelson en El Shaarawy. Op slag van rust lukte de Braziliaanse spits Hulk de verdiende 1-2, Zenit had daarvoor immers al een pak kansen gekregen.

Meteen na de pauze kopte Shirokov de Russen op gelijke hoogte. Zenit probeerde op zijn elan door te gaan, maar Milan gaf geen krimp en kon een kwartier voor tijd zelf opnieuw scoren. Het was Hubocan, op de huid gezeten door Pazzini, die de bal van dichtbij in eigen doel werkte.

Witsel en Lombaerts aan de aftrap

Het bleef uiteindelijk 2-3 na een genietbare wedstrijd. Bij de thuisploeg speelde Axel Witsel een volledige wedstrijd en werd Nicolas Lombaerts na 89 minuten naar de kant gehaald.

Later op de avond ontvangt Anderlecht in dezelfde groep nog Malaga. In de voorlopige stand heeft Milan vier punten, Malaga drie, Anderlecht één en Zenit nul. Op de derde speeldag in de groep moet Paars-Wit op 24 oktober naar Rusland en ontvangt Malaga Milan.

Foto: Reuters Witsel in actie tegen AC Milan