Filip Marin bezorgt Moerbekenaren politiek testament

Print
Filip Marin bezorgt Moerbekenaren politiek testament

Filip Marin bezorgt Moerbekenaren politiek testament

Filip Marin bust vrijdag zijn politiek testament in Moerbeke. De burgemeester met ziekteverlof somt daarin zijn realisaties op en geeft raadgevingen voor het volgende bestuur. Hij betaalt de kosten voor het drukwerk zelf.

Een van die ideeën is de ringweg die het doorgaand verkeer uit de Opperstraat moet weren. Zijn gedoodverfde opvolger Robby De Caluwé (Open Vld) weigert meteen dat deel van de erfenis. "Financieel niet haalbaar en het gaat om private grond", merkt de lijsttrekker van Open Vld op. Die is wel blij met de tips van Marin, zoals "besturen is luisteren maar ook beslissen."

Over zijn alcoholprobleem geeft Marin toe fouten te hebben gemaakt maar hij blijft met de vraag zitten of de sanctie (een schorsing) in verhouding staat met het delict.

Marin neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de lege gemeentekas. Hij somt een reeks realisaties op zoals het rusthuis, scoutslokaal, Damstraat, bibliotheek. Maar hij geeft ook ideeën mee om de kas weer te vullen, waarbij een belastingverhoging niet uitsluit, maar vooral mikt op nieuwe gezinnen door inbreidingsprojecten.

Filip Marin was voor de Open Vld twee legislaturen lang burgemeester van Moerbeke. Hij komt niet meer op bij de verkiezingen van 14 oktober. Intussen werkt Marin aan een boek over drankverslaving en hoopt binnenkort als licentiaat les te kunnen geven.

DVR

Archieffoto Joris Herregods