Vrouw probeert man te vergiftigen met insecticide in koffie

Print
Vrouw probeert man te vergiftigen met insecticide in koffie

Vrouw probeert man te vergiftigen met insecticide in koffie

Het openbaar ministerie heeft twaalf jaar cel gevorderd voor Magdalena D. (39). Ze had haar man proberen te vergiftigen met suikerklontjes die in een pesticide waren gedrenkt. De vrouw zegt dat de klontjes voor haar bedoeld waren en dat ze haar echtgenoot voor wilde zijn. In eerste aanleg had ze vijftien jaar cel gekregen, waarvan de helft effectief. De zaak is woensdag behandeld voor het Antwerpse hof van beroep.

De feiten speelden zich drie jaar geleden af in Willebroek. De echtgenoot van de vrouw, Johan D.B., werd op 11 oktober 2009 opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden. In zijn urine werden sporen van de insecticide parathion teruggevonden. De man, die veertien dagen arbeidsongeschikt was, vertelde dat zijn kopje koffie die ochtend een vreemde smaak had en wees met een beschuldigende vinger in de richting van zijn vrouw.

Blauwe klontjes

Magdalena D. ontkende eerst, maar gaf later toe dat ze blauwe klontjes in zijn koffie had gedaan. Ze had die in de kast gevonden samen met een briefje waarop 'Magdalena, trut' stond. Ze dacht dat haar man haar iets wilde aandoen en wilde hem voor zijn. Ze wist naar eigen zeggen niet dat de klontjes pesticide bevatten of dat hij had kunnen sterven. Het briefje had ze verbrand.

De vrouw zat vijf maanden in voorhechtenis. Haar advocaat pleitte voor een straf waardoor ze niet terug naar de gevangenis moet. Arrest op 14 november.

Archiefbeeld: PN