Avondspits vroeger op gang door hevige regen

Print
Avondspits vroeger op gang door hevige regen

Avondspits vroeger op gang door hevige regen

De avondspits is woensdag iets vroeger op gang gekomen. Dat komt deels door de spoorstaking, maar vooral door de hevige regen. Er zijn vooral veel verkeersproblemen in en rond Gent, in de regio Antwerpen en op de binnen- en buitenring van Brussel. Dat zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

De soms hevige regen speelt vooral de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen parten. "De vertragingen in en rond Antwerpen en Gent zijn langer dan op een normale woensdagavond", verduidelijkt Beeckman.

De regio van Gent heeft ook te kampen met de gevolgen van enkele kleine incidenten, op de E40 in Drongen en op de E17 in Gentbrugge. "De rijstroken zijn er wel vrij, maar er zijn toch langere files dan normaal. Ook in de binnenstad van Gent verloopt het verkeer moeizaam", aldus Beeckman.

E19

Op de E19 vanuit Brussel richting Antwerpen stond een erg lange file, al van voor Mechelen. Ook op de A12 en op de Antwerpse ring, zowel richting Gent als richting Nederland, stonden er lange files.

De Brusselse buitenring kampt nog een beetje met de gevolgen van het ongeval eerder woensdagmiddag in Zaventem. Op de Brusselse binnenring tenslotte was er een klein ongeval aan het Leonardkruispunt richting Waterloo.

Foto: Belga E19: geen treinen, wel veel verkeer