Feministen protesteren halfnaakt in Louvre

Zeven vrouwenrechtenactivisten van de groep 'Femen' hebben woensdag in het Louvre in Parijs voor het beeld van de Venus van Milo met blote borsten actie gevoerd. Ze steunden een 27-jarige Tunesische vrouw, die beschuldigd wordt van zedenschennis en werd verkracht door twee politieagenten.

jrosquin

De feministische groep 'Femen', die is opgericht in Oekraïne, staat bekend voor de topless protestacties. Ze riepen woensdag in het Louvre "in de naam van Venus" op tot wereldwijd protest. Ze riepen slogans, hadden "NO = NO" op hun borsten geschreven en hingen een bord met "Rape me I am immoral" aan het standbeeld van de Venus van Milo.

Immorele positie

De Tunesische vrouw zou begin september samen met haar echtgenoot door de agenten betrapt zijn in een "immorele positie" in een wagen. Twee agenten namen haar mee en verkrachtten haar vervolgens in een politieauto, terwijl een derde agent de echtgenoot vastboeide en zijn geld probeerde te stelen.

Het slachtoffer verscheen dinsdag voor de rechter, die moet beslissen of de vrouw wordt veroordeeld voor zedenschennis. Ze kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van zes maanden. De zaak zorgde voor veel verontwaardiging in Tunesië. Dinsdag kwamen enkele honderden mensen op straat om hun steun te betuigen aan het slachtoffer.

Foto: reuters