Provincie

Limburg houdt van dieren

Print
Limburg houdt van dieren

Limburg houdt van dieren

Het provinciebestuur Limburg heeft een jarenlange traditie in het uitstippelen van een beleid rond dierenwelzijn. Uniek in België! 52 % van de Limburgse gezinnen heeft een huisdier: zorgen voor dieren is dus zorgen voor mensen.

Uniforme aanpak in heel Limburg

De provincie streeft naar een uniforme aanpak voor heel Limburg. Er werd een provinciaal plan "rondzwervende dieren" uitgewerkt waarbij Limburg werd ingedeeld in 4 opvanggebieden: Genk, Sint- Truiden, Lommel en de regio Maasland. In de drie eerste regio's is er een erkend dierenasiel en zijn bijna alle gemeenten aangesloten bij het provinciaal opvangplan.

Dierenasielen verdienen onze steun

De dierenasielen leveren prachtig werk. Het provinciebestuur ondersteunt hen daarom op allerlei manieren. Opleidingen worden georganiseerd voor asielmedewerkers en er wordt geïnvesteerd in infrastructuur: een nieuw kattenpaviljoen in Sint- Truiden en een gloednieuw dierenasiel in Lommel. De provincie betaalt 75% van deze infrastructuurkosten.

Minder rondzwervende dieren

De provincie voert ook een gecoördineerde zwerfkattenaanpak in en met 43 gemeenten. Er worden ook tal van projecten ondernomen die de toeloop van rondzwervende dieren naar de dierenasielen moet verminderen.