Provincie

In Bokrijk zijn alle Limburgers thuis

Print
In Bokrijk zijn alle Limburgers 
thuis

In Bokrijk zijn alle Limburgers thuis

Het provinciaal domein Bokrijk is een domein ván, maar vooral vóór alle Limburgers! In het unieke Openluchtmuseum kan je proeven hoe het was om vroeger te wonen op het platteland in Vlaanderen.

Levende geschiedenis: de "sixties" in Bokrijk Bokrijk stelt sinds 2012 ook de jaren 60 voor. In levensechte decors, van sixties-woning tot cinema en van kapsalon tot supermarkt, herbeleef je verhalen van gewone mensen uit een periode waarin de maatschappij in sneltempo veranderde. Aan de ingang krijg je een paspoort van een stewardess, student, of andere leeftijdsgenoot uit die tijd. De getuigenissen en vele beeld- en geluidsfragmenten zorgen voor een interactieve belevenis.

Gratis openluchtspeeltuin

Veel Limburgers komen naar Bokrijk om te wandelen of te fietsen. Voor gezinnen gaat deze uitstap vaak gepaard met een bezoekje aan de grote openluchtspeeltuin.

Ook vele schoolkinderen houden hier jaarlijks graag halt. De kleintjes amuseren zich in het Hopla-dorp. De grotere kinderen beklimmen vijftig trapjes voor de hoogste glijbaan, genieten van een ritje op de familieschommel of verdwalen in het grote doolhof.

De toegang tot de speeltuin is en blijft volledig gratis: niet zo evident is gezien het vele onderhoud dat nodig is en de commerciële druk van buitenaf. Maar het provinciebestuur blijft investeren in de speeltuin om deze nog aantrekkelijker en veiliger te maken.

Meer info over Bokrijk vind je op www.bokrijk.be.