Man lacht nieuwsanker uit met overgewicht (video)

Print
Jennifer Livingston van het televisiestation WKBT in LaCrosse, Wisconsin heeft dinsdag een opmerkelijke boodschap de wereld ingestuurd. Nadat ze een e-mail kreeg met kritiek over haar overgewicht, ging ze in de verdediging.

De Amerikaanse begon haar relaas, dat live werd uitgezonden tijdens het ochtendjournaal, met het voorlezen van een e-mail die ze vrijdag had gekregen van een inwoner van LaCrosse. Daarin stond te lezen dat de man "verrast was met de fysieke toestand waarin Jennifer zich bevond en het feit dat die al jaren niet verbeterd was. "Jij ziet jezelf toch niet als een voorbeeld voor de tieners in deze gemeenschap? Obesitas is een van de slechtste keuzes die iemand kan maken."

Haar man zette de mail op zijn Facebook-pagina. Daarop kwamen honderden steunbetuigingen voor de vrouw, die zichtbaar aangedaan was. Livingston waarschuwde voor het feit dat zulke woorden zeer kwetsbaar kunnen zijn voor jonge kinderen. "We moeten onze kinderen leren om aardig te zijn door een goed voorbeeld te stellen. Wij zijn beter dan deze mail en alle pestkoppen in de wereld."

Bekijk hier de beelden: