Boete voor beledigen agenten, geen straf voor vernielen combi

Print
Boete voor beledigen agenten, geen straf voor vernielen combi

Boete voor beledigen agenten, geen straf voor vernielen combi

Hasselt - De Hasseltse strafrechter veroordeelde woensdag een jongeman (23) tot een celstraf van acht dagen met uitstel voor een 'aanval' op vier politie-inspecteurs van de zone HaZoDi op 21 augustus. De twintiger werd gestraft voor beledigingen aan het adres van de agenten maar niet voor het vernielen van hun combi.

De rechter nam het niet dat de beklaagde de vier politiemensen "smurfen" had genoemd. En het bleef niet bij dat ene koosnaampje. De jongeman had bij zijn arrestatie bij wijze van belediging ook zijn middenvinger opgestoken in de richting van de inspecteurs.

Volgens het vonnis is de 'aanval' bewezen vermits de uitzinnige beklaagde met een 'slaande' beweging uithaalde naar de politie. "De regels van het toelaatbare zijn overschreden", heet het.

De jongeman is wel vrijgesproken van het beschadigen van een politievoertuig. De rechter oordeelde dat de vernielingen niet als 'opzettelijk' moeten worden beschouwd: "De beschadigingen zijn het ongewild gevolg van de actie buiten proportie van vier politiemensen in het interventievoertuig om één weerspannige jongeman te boeien".

Vier politie-inspecteurs, die zich burgerlijke partij hadden gesteld, kregen schadevergoedingen van in totaal ruim 400 euro toegewezen.

JaNi
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio