Proces De Gelder start op 19 februari

Het assisenproces van Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland, start op 19 februari met de samenstelling van de jury. Dat heeft de eerste voorzitter van het Gentse hof van beroep bepaald, meldt persrechter Martin Minnaert.

ikerremans

De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij bekende ook dat hij op 16 januari de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene. De Gelder moet zich voor de volksjury verantwoorden voor vier moorden en 25 moordpogingen.

De eerste voorzitter van het Gentse hof van beroep heeft op 1 oktober raadsheer Koen Defoort aangesteld als voorzitter van het hof van assisen van de provincie Oost-Vlaanderen in de zaak van De Gelder.

Op 11 januari volgt een preliminaire zitting in de assisenzaak, waarbij de voorzitter onder meer de lijst met getuigen zal vastleggen. De jury wordt samengesteld op 19 februari en de zitting ten gronde start op 22 februari om 14 uur.

Het proces vindt plaats in het nieuwe gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan in Gent.

Meer over Dendermonde