Treinreiziger zoekt alternatieven

Print
Treinreiziger zoekt alternatieven

Treinreiziger zoekt alternatieven

Treinreizigers gingen woensdag op zoek naar alternatieven om toch op het werk of op school te raken. De Lijn beschikt nog niet over cijfers, maar heeft de indruk dat woensdagochtend meer mensen de bus of tram gebruikten. Bij Taxistop vermoeden ze dat in Vlaanderen nooit zoveel gecarpoold werd als woensdag. Op de weg bleef de hinder al bij al beperkt. Enkel op de E19 richting Brussel stond een lange file door een ongeval in Peutie.

"Er rijdt woensdag geen enkele trein", laat Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken weten. Na de staking, die tot woensdagavond 22 uur duurt, zullen de treinen nog niet meteen volgens het boekje rijden. "Het materiaal en de mensen moeten immers ter plaatse raken. Verwacht wordt dat de ochtendspits donderdag redelijk op uur zal verlopen."

Carpoolen

Op de weg bleef de hinder al bij al beperkt. "De ochtendspits was niet drukker dan anders", stelde het Vlaams Verkeerscentrum vast. "Maar door een ongeval op de E19 naar Brussel, in Peutie, was het op de E19 meer dan anderhalf uur aanschuiven richting Brussel. En in en rond steden waar geen hinder verwacht werd, zoals Gent, Brugge en Kortrijk, verliep het verkeer moeizaam."

Treinreizigers zochten alternatieven, zoals bus en tram. Volgens de eerste indrukken van vervoersmaatschappij De Lijn verliep de ochtendspits drukker dan anders op woensdag. "Vooral op de grote assen naar de steden, zoals Lokeren-Gent en Ninove-Brussel, waren er meer passagiers. Ook in Antwerpen lijkt het erop dat meer mensen ons net gebruikt hebben", aldus De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken. "We hebben geen extra bussen of trams ingezet, omdat in de ochtendspits zo goed als alles al rijdt."

Carpoolen was een ander alternatief. "Uit de vele reacties op Twitter en de vertienvoudiging van de bezoekers op onze site durven we besluiten dat er in Vlaanderen nog nooit zoveel gecarpoold is als woensdag", zegt Angelo Meuleman van Taxistop.

Lees ook: "Opkomst spoorstaking groter dan verwacht"

Foto Joren De Weerdt