Celstraf met uitstel voor stalker van advocatenfamilie

Print
Celstraf met uitstel voor stalker van advocatenfamilie

Celstraf met uitstel voor stalker van advocatenfamilie

Lommel - Een 51-jarige man uit Lommel is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 7 maanden cel en 275 euro boete veroordeeld, omdat hij een Lommelse advocatenfamilie hardnekkig stalkte.

Hij bestookte hen met telefoontjes, bracht ongewenste nachtelijke bezoeken aan het kantoor en de privéwoning en stond in dronken toestand te tieren en te schelden in de tuin van de advocatenfamilie tussen augustus en december vorig jaar.

Straatverbod

De rechter verleende hem wel uitstel voor de celstraf. Hij kreeg voor twee straten een straatverbod voor de komende vijf jaar opgelegd en hij moet van zijn alcoholverslaving afgeraken.

De rechter verwees vooral naar het feit dat de man moest beseffen dat zijn gedrag de rust, de privacy en het veiligheidsgevoel van zijn slachtoffers zeer ernstig in het gedrang bracht, omdat hij eind juni 2010 al opschorting van straf had gekregen voor gelijkaardige feiten. In de periode dat zijn opschorting liep, beging hij nieuwe feiten.

Gevaar voor de samenleving

De nachtmerrie voor de advocatenfamilie duurde zo'n vier jaar. De man, een gepensioneerd mijnwerker, was teleurgesteld in de advocatenfamilie, op wie hij in het verleden een beroep had gedaan.

De rechter omschreef de man als een gevaar voor de samenleving zonder de minste bekommernis voor zijn slachtoffers. De drie slachtoffers kregen in totaal 3.360 euro schadevergoeding toegewezen.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio