BMC verlengt contract Yannick Eijssen

Print
BMC verlengt contract Yannick Eijssen

BMC verlengt contract Yannick Eijssen

Yannick Eijssen fietst ook volgend seizoen in de kleuren van BMC. Het WorldTour-team besliste zijn contract met een jaar te verlengen, zo is woensdag bekendgemaakt.

De 23-jarige Leuvenaar rijdt sinds zijn profdebuut in 2011 voor BMC. Hoewel hij voorlopig geen grote resultaten kan voorleggen, geniet hij door zijn werkkracht toch veel respect binnen het team.

"Hij is nog jong en moet nog een leerproces doormaken", zegt sportief directeur John Lelangue. "Maar de dag dat Philippe Gilbert in de Vuelta won in Barcelona, was Yannick een van de jongens die de hele dag op kop sleurde om de vluchters terug te halen. In de bergritten kwam hij als een van de enigen vijf tot zes keer naar de ploegwagen om bevoorrading te halen voor zijn teammaats."

Eijssen werd het voorbije seizoen naar eigen "sterker en sterker". "Ik ben ook heel blij dat ik de Vuelta heb kunnen uitrijden. Het was de belangrijste wedstrijd uit mijn carrière tot dusver", klinkt het. "Hopelijk kan ik deze winter goed trainen en sta ik er vanaf het begin van het seizoen."

Belga
Foto Photo News