Anderlechtcoach: "Buit dat thuisvoordeel uit"

Print
Anderlechtcoach: "Buit dat thuisvoordeel uit"

Anderlechtcoach: Buit dat thuisvoordeel uit

Engelengeduld moesten de fans van Anderlecht opbrengen maar woensdagavond is het zover. Dan krijgen ze in het Astridpark hun eerste Champions League-match voorgeschoteld sinds de laatste deelname in 2006. En als het van coach John van den Brom afhangt, zit er straks tegen Málaga een stunt in.

"We moeten ons thuisvoordeel optimaal uitbuiten", stelt trainer John van den Brom. "Elke match in de Champions League is sowieso zwaar voor Anderlecht. Maar, ik put hoop uit het feit dat we onze goeie periodes in de competitie steeds langer volhouden, dat er absoluut sprake is van vertrouwen en dat iedereen fit is. Dat nemen we allemaal mee naar deze match. Tel daarbij het thuisvoordeel, dat het verschil kan en moet maken, en ik zie ook kansen tegen Málaga."

De Anderlecht-coach is niet bang en meent dat zijn spelers dat evenmin zijn. "In plaats van naar de tegenstander op te kijken moet je altijd van je eigen krachten uitgaan. Dat neemt niet weg dat ik veel respect heb voor Málaga. Wij zijn dan wel goed aan de Champions League begonnen met een punt op Milan, zij zijn heel goed begonnen.

Het sterkste punt van de Spanjaarden is volgens van den Brom het collectief. "Ze steunen op een heel ervaren verdediging, hebben goeie middenvelders en aanvallers die op elk moment het verschil kunnen maken. Als je ziet bij welke clubs zij gespeeld hebben... Dat zegt genoeg. Málaga is een ploeg die wil voetballen maar ook laat voetballen. Dat schept misschien mogelijkheden. We moeten gaan voor winst."

STEVEN BERGHMANS

Foto Photo News