"Opkomst spoorstaking groter dan verwacht"

Print
"Opkomst spoorstaking groter dan verwacht"

Opkomst spoorstaking groter dan verwacht

"De stakingsactie is een groot succes", aldus Michel Abdissi, secretaris-generaal van het socialistische ACOD-Spoor. "In het centrum van het land staakt goed de helft van de treinbestuurders en -begeleiders mee. Richting kust valt dat wel terug tot ongeveer 10 procent. Al bij al is dat meer dan we verwacht hadden", zegt Jean-Pierre Goossens, de opvolger van Jos Digneffe aan het hoofd van de Vlaamse tak van ACOD-Spoor.

"In sommige stations staan stakersposten, waar de vakbondsmilitanten onder meer reizigers te woord staan", aldus Goossens.

"In de grootste stations, Gent-Sint-Pieters, Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid, zijn die piketten goed bemand. Die blijven waarschijnlijk nog staan tot in de vroege namiddag. In de Vlaamse stations zijn er verder geen acties gepland."

In Luik verzamelt de socialistische vakbond om 12 uur op de esplanade van Luik-Guillemins.

"Zoals gevraagd is alles gisteravond om 22 uur stilgevallen. De treinen zijn uitgebold, zodat reizigers zo weinig mogelijk getroffen werden. Verder is alles van een leien dakje verlopen. Er zijn geen incidenten gemeld", besluit Goossens.

Lees ook: Drukker dan normaal door spoorstaking
"Niemand heeft recht publiek goed te monopoliseren"
NMBS-baas erkent dat huidige structuur niet werkt

Foto Photo News