Puyol twee maanden out met ontwrichte elleboog

Print
Puyol twee maanden out met ontwrichte elleboog

Puyol twee maanden out met ontwrichte elleboog

FC Barcelona-verdediger Carles Puyol heeft bij zijn zware val in het Champions League-duel dinsdagavond vermoedelijk zijn linkerelleboog ontwricht. Dat staat te lezen op de website van de Catalaanse club. Hij is acht weken buiten strijd.

Barça ging dinsdag met 0-2 winnen op het veld van Benfica, de ex-club van Rode Duivel Axel Witsel. Domper op de feestvreugde was het uitvallen van Puyol. De 34-jarige centrale verdediger kwam lelijk terecht op zijn schouder en moest worden afgevoerd.

In een ziekenhuis in Lissabon kwam een ontwrichte elleboog aan het licht. Eerder werd gevreesd voor een schouder uit de kom of een armbreuk. Puyol onderging woensdag extra onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona. "Tests die vanmorgen zijn uitgevoerd, bevestigen dat Carles zijn linkerelleboog heeft ontwricht. Hij moet acht weken van de velden blijven", laat Barcelona woensdag weten.

De 'Clásico' van komende zondag tegen Real Madrid zal hij moeten missen. Puyol was nog niet lang hersteld van een ernstige knieblessure.

Foto Reuters