Tijd tikt voor kleine April (5)

Print
Tijd tikt voor kleine April (5)

Tijd tikt voor kleine April (5)

In Wales wordt met man en macht gezocht naar de 5-jarige April Jones. Het meisje verdween maandagavond. Gisteren werd een verdachte opgepakt. Hij weigert voorlopig te zeggen wat er met haar is gebeurd. De politie gelooft dat ze nog leeft.

Volgens een speelkameraadje stapte April maandagavond in een lichtkleurig voertuig. De chauffeur zou geen geweld hebben gebruikt. Zowat tweehonderd bewoners van het plaatsje Machynlleth helpen de politie sinds maandagnacht zoeken naar het verdwenen meisje. Ze kamden onder meer bossen uit.

Op een opsporingsbericht kwamen massa’s tips binnen. Die leidden gisteren tot de arrestatie van een 46-jarige inwoner van het dorp. Wat de man zo verdacht maakte, wil de politie voorlopig niet zeggen. Dinsdagavond had hij ook nog geen bekentenissen afgelegd en weigerde hij te zeggen waar April zit. De politie gaat er wel van uit, zo zegt de woordvoerder, dat April Jones nog in leven is. Dat ze ergens wordt vastgehouden.

“De tijd om haar terug te vinden dringt. Zeker als de man die we nu opgepakt hebben de dader zou zijn. Want wie gaat haar dan eten en drinken geven”, zo luidt het bij de politiediensten die een maximum aan manschappen op de zaak hebben gezet.

“April komt uit een warm nest. Ze heeft nog een ouder broertje. Heel het dorp leeft met de familie mee en zoekt ook actief mee. Veel inwoners hebben zelfs vrij genomen op hun werk”, zegt de burgemeester.

Aprils moeder Carol wist dat haar dochtertje maandagavond buiten aan het spelen was met een vriendinnetje. Toen het meisje niet terugkeerde en het donker werd, ging Carol op zoek naar haar. Toen ze van het vriendinnetje vernam wat er was gebeurd, sloeg ze in paniek.

THIERRY GOEMAN