Foo Fighters stoppen (voor even)

Print
Foo Fighters stoppen (voor even)

Foo Fighters stoppen (voor even)

Dave Grohl, frontman van Foo Fighters, heeft gisteren laten weten dat zijn band er voor onbepaalde duur de brui aan geeft.

“Ik wil iedereen bedanken voor weer een fantastisch jaar, het achttiende intussen’, schrijft Grohl op Facebook. “Maar ik weet niet wanneer de Foo Fighters opnieuw zullen optreden. Deze groep is niet zomaar een groep. Het is mijn leven, mijn familie, mijn wereld. Er zijn momenten geweest waarop ik uit de groep wou stappen, maar ik kon het nooit. Ik kan me nu niet meer voorstellen niet in de band te zitten. Toch is er nu een moment gekomen waarop we even moeten stoppen. Hoe lang weet ik niet, maar het moet even.”

De aankondiging van Grohl komt niet helemaal als een verrassing. Het voorbije weekend gaf de frontman al een hint tijdens een optreden in Central Park in New York. Net voordat de groep het nummer ‘Learn to fly’ inzette, riep Grohl het volgende door de micro: “Ik wil hier geen drama van maken, maar er zijn geen optredens meer gepland. Dit is het. Ik weet niet wanneer we nog eens zullen optreden.” Foo Fighters maakten afgelopen zomer nog een succesvolle doortocht op Pukkelpop in Hasselt.

KoSn
Foto RL