Celebs

Verlamde Eddy Wally MOET optreden: "Dit is mensonterend"

Print

Verlamde Eddy Wally MOET optreden: Dit is mensonterend

Eddy Wally staat bovenaan de affiche van de 'Nacht van de Schlagers' in Kortrijk. De onfortuinlijke man moet er twee avonden na elkaar een grootse show verzorgen, alleen is dat volledig onmogelijk in Eddy's huidige toestand. Zijn omgeving en bekende vrienden reageren geschokt.

Hugo Colpaert lijkt niet te stoppen. Nadat hij gisteren bekend maakte dat zijn artiest Eddy Wally te zien zal zijn tijdens de Nacht van de Schlagers in Kortrijk, riep hij tijdens 'Voor de Show' andere organisatoren ook op om de artiest eveneens te boeken. "Kortrijk beschouwen we als Wally's afscheidsconcert in West-Vlaanderen, maar als er ook uit de andere provincies interesse bestaat, mag men ons steeds contacteren." Volgens Colpaert zal Wally zo'n 20 minuten op het podium staan met 14 danseressen. Eddy zelf reageerde enthousiast: "De drang naar het podium is groot, ik heb weer zin om te werken, te leven. op te treden. Het zou toch onvoorstelbaar zijn als ik opnieuw op een podium zou kunnen staan."

Goede vriendin Jo Leemans is woedend. "Toen ik voor het eerst van de plannen hoorde, heb ik zijn dochter Marina nog een mail gestuurd. 'Doe het alsjeblieft niet, je gaat je vader op een zielige manier tentoonstellen', zei ik. 'Laat de mensen toch de herinnering van de oude Eddy, de man die Sportpaleizen vulde. Als je hiermee doorgaat, spreek ik nooit nog tegen jullie'. Ik weet wat er gaande is. Dit is gewoon een grote commerce, dit moet geld opbrengen. Het ergste van de hele zaak is dat Eddy zich zelf niet meer bewust is van wat er te gebeuren staat. Dit ligt volledig in de handen van zijn manager en dochter Marina. Colpaert passeert langs de kassa en meer dan waarschijnlijk zal Marina tijdens die show zijn grootste hits brengen. Zo iemand nog laten optreden, dat doe je een mens niet aan. Ze gaan een clown van Eddy Wally maken. Dit is mensonterend", aldus Leemans in een krant van De Persgroep.

Photo News

Niet te missen