Drukker dan normaal door spoorstaking

Print
Drukker dan normaal door spoorstaking

Drukker dan normaal door spoorstaking

Er rijdt zoals verwacht woensdagochtend geen enkele trein door een spoorstaking, die dinsdagavond om 22.00 uur van start ging en duurt tot woensdagavond 22.00 uur. De spoorstaking zorgt niet voor uitzonderlijke vertragingen op de weg.

"Heel het Belgische spoorwegnet is getroffen door de staking; reizigerstreinen, goederentreinen en internationaal spoorverkeer", laat de woordvoerder van Infrabel weten. Aan de basis van de spoorstaking ligt het conflict over de hervorming van de NMBS-structuur.

Lees ook: NMBS-baas erkent dat huidige structuur niet werkt

Wegen

Op de Vlaamse snelwegen was het drukker dan tijdens een normale ochtendspits op woensdag. Grote problemen bleven wel uit. "Het is drukker dan normaal op woensdag, maar de wachttijden zijn niet uitzonderlijk", zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De spits is niet vroeger dan anders op gang gekomen."

Op de E19 richting Brussel lopen de vertragingen op tot meer dan een uur door een ongeval in Peutie. Twee rijstroken zijn versperd. Wie vanuit Antwerpen naar Brussel rijdt, kan het best omrijden via de A12. "Bij het ongeval waren een zware vrachtwagen, een lichte vrachtwagen en twee personenwagens betrokken. Die vier voertuigen takelen zal zeker nog tot na 10 uur duren", zegt Hajo Beeckman.

Op de ring rond Brussel is de hinder groter dan normaal op woensdag, maar de wachttijden zijn volgens het Verkeerscentrum niet uitzonderlijk. Ook rond Antwerpen zijn de de files iets langer, maar ook daar stelt het Verkeerscentrum geen uitzonderlijke vertragingen vast.

"In en rond Gent is er wel meer hinder", aldus Beeckman. "Op de E40 en E17 rond Gent moeten weggebruikers rekening houden met vertragingen van om en bij de 10 minuten, hoewel daar op andere dagen structurele problemen zijn. Op de invalswegen naar het centrum van Gent is het ook veel drukker dan normaal. Rond Brugge en Kortrijk zien we ook dat het veel drukker is dan normaal."

Carpoolen

Ongeveer 1.600 mensen hebben zich woensdag aangemeld voor een gedeelde rit bij taxistop. Op een normale dag zijn dat slechts 50 personen. Ook de carpoolparkings stromen vandaag vol.

Foto Tom Palmaers