Trein grijpt tiener die niet merkt dat halve slagbomen dicht zijn

Print
Trein grijpt tiener die niet merkt dat halve slagbomen dicht zijn

Trein grijpt tiener die niet merkt dat halve slagbomen dicht zijn

De 15-jarige jongen die dinsdag per ongeluk onder een trein belandde in Berlaar is dinsdagavond laat nog overleden. De jongen had de gesloten slagboom niet gezien. Doordat hij vermoedelijk ook oortjes droeg, hoorde hij ook het belsignaal niet. Hij werd weggeslingerd en vocht een tijdlang voor zijn leven maar bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen.

De jongeman fietste omstreeks 18.15 uur over de overweg aan het station van Berlaar. Hij stak over, maar zag niet dat de spooroverweg gesloten was.

"De slagbomen zijn niet zo lang dat ze de hele breedte van de overweg bedekken. De jongen kwam van een zijstraat en zag volgens ooggetuigen niet dat de slagbomen toe waren. Hij werd tijdens dat verstrooid moment door de trein gegrepen en zo'n acht meter weggeslingerd", duidt politiechef Jan Van Asch.

Volgens getuigen droeg het slachtoffer ook oortjes en luisterde hij naar muziek. Dat zou kunnen verklaren waarom hij het belsignaal niet hoorde. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed dinsdagavond laat.

Het gaat om een leerling van het VTI in Lier. Zijn medeleerlingen worden opgevangen. Er wordt ook een rouwhoekje ingericht in de school.

Slagboom

De gemeente heeft naar eigen zeggen al aangedrongen om de volledige breedte van de overweg af te sluiten, maar de spoorwegen wilden daar niet op ingaan omdat een volledige slagboom insluitingsgevaar met zich meebrengt.

De reizigers in de trein moesten enkele uren wachten vooraleer ze hun weg konden verderzetten. Tegen 20.35u waren de sporen weer vrij.