Tachtig jobs op de helling in Bilzen

Print
Tachtig jobs op de helling in Bilzen

Tachtig jobs op de helling in Bilzen

Bilzen - Het confectiebedrijf Ambiance in Bilzen zal de komende dagen de boeken neerleggen bij de rechtbank van koophandel in Tongeren. Dat heeft de directie van het bedrijf aan het personeel bekendgemaakt. Zo’n tachtig jobs komen daardoor op de helling te staan.

Het confectiebedrijf opende vijftig jaar geleden de deuren in Bilzen, toen nog onder de naam Belmoda (Canda). Maar door de hoge loonkosten in ons land is de toestand helemaal veranderd. De massaconfectie werd overgeheveld naar Oost-Europa, in Bilzen bleef nog de voorbereiding en de confectie voor luxemerken.

De crisisgolf van de laatste vier jaar was er echter te veel aan. De druppel die de emmer deed overlopen, was het opzeggen van de samenwerking door Mexx, eind vorig jaar. “De discussie ging over een meerkost van 30 cent voor een vestje”, zeggen de zaakvoerders Werner Wauters en Kris Van Strydonck.

Het personeel werd op de hoogte gebracht van de intentie om de boeken neer te leggen. Door de sluiting dreigen zowat tachtig werknemers hun job te verliezen.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

JoGe/DC
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio