thumbnail: null
thumbnail: null

Verdwijning Liam als fictie op VIER

De derde aflevering van Vermist (vanavond op VIER) lijkt als twee druppels water op het verhaal van de verdwenen Liam Vanden Branden.

drombouts

De scènes werden in april ingeblikt aan de Thiebroekvaart in Mechelen, op een steenworp van het Zennegat waar Liam in 1996 verdween.

"Wij werken voor onze scenario's samen met de Cel Vermiste Personen. Die haalt ideeën uit bestaande cases, waaronder die van Liam", zegt regisseur Jan Verheyen in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Om toch een verschil te maken gaat het in ons verhaal om een driejarig meisje Emma."

Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, was zelf aanwezig bij de opnames. "Mijn adjunct leest alle scenario's van Vermist na en ik heb ook al de preview van deze aflevering gezien. Voor de mensen van de Cel Vermiste Personen zoals ik die in 1996 mee naar Liam zochten, was het confronterend om daar nu opnieuw aan de kade in Mechelen te staan voor filmopnames."

"Op zich stoort het mij niet dat scenaristen zich op waargebeurde verhalen baseren", zegt moeder Danielle Huysmans (foto). "Normaal kijk ik nooit naar Vermist. Maar woensdag ga ik wel kijken."

TOVE, KMA

Foto PDR