Burgemeester Linkebeek steunt Franstaligen in Voeren

Damien Thiéry, de niet-benoemde burgemeester van Linkebeek, kwam zondag de Voerenaars een hart onder de riem steken tijdens het 36ste 'fête du peuple fouronnais'. De situatie van de Franstaligen in de grensgemeente is gelijkaardig aan die van hun taalgenoten in de faciliteitengemeenten, betoogde hij.

tmas

Thiéry moedigde de Voerenaars aan hun rechten te laten respecteren. "Praat Frans in de gemeenteraad," zei hij, "het is uw recht. Ik moedig u aan u te laten respecteren."

José Smeets van de partij 'Respect, avenir et liberté' had eerder op de dag al verklaard dat de micro wordt afgezet van degenen die Frans praten op de gemeenteraad. Hij riep de Voerenaars massaal op voor zijn partij te stemmen.

Ook Jean-Paul Bastin van cdH, Jean-Claude Marcourt van de PS en Christine Defraigne van MR boden de Franstalige Voerenaars de steun van hun partij aan.

Het Waalse parlementslid Monika Dethier (Ecolo) vroeg haar Nederlandstalige collega's van Groen de situatie van de Franstalige Voerenaars aan te kaarten in het Vlaams parlement.

Belga
Foto Belga: Damien Thiéry

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio