Recordaantal lopers en wandelaars strijdt tegen borstkanker

Op de laatste zondag van september organiseerde Think-Pink de 'Race for the cure'. De 4887 lopers en stappers symboliseerden het aantal nieuwe gevallen van borstkanker in Vlaanderen.

tmas

Think-Pink is een permanente bewustmakingscampagne die zich het hele jaar door inzet om borstkanker onder de aandacht van de mensen te brengen. Heidi Vansevenant is de voorzitster. Zij vertelt: "Borstkanker treft in Vlaanderen 1 vrouw op 9. Jaarlijks worden er ongeveer 5000 nieuwe gevallen ontdekt wat de ziekte tot de meest voorkomende kanker bij vrouwen maakt".

De actie "Race for the Cure" wordt jaarlijks georganiseerd. Op die manier wil de organisatie zoveel mogelijk mensen sensibiliseren en lokale verenigingen tegen borstkanker financieel ondersteunen.

Naast de loop organiseerde Think-Pink ook een "village" waar allerlei leuke activiteiten plaats vonden. De "Race for the Cure" was eveneens het startschot van de "Geef om Haar" campagne. Vansevenant: "Tijdens deze campagne worden mensen gevraagd om 20 cm van hun paardenstaart af te staan en te schenken aan het "Geef om Haar fonds". Zo worden vrouwen die geconfronteerd worden met haarverlies bijgestaan." 54 vrouwen lieten zondag de schaar in hun haren zetten.

Er was ook een primeur. Heidi Vansevenant klinkt erg trots: "Dank zij een goede samenwerking met Agora bieden wij vanaf nu ook de think-pink Amaryllis aan. Zij is verkrijgbaar in de deelnemende tuincentra en bloemenwinkels. De lijst staat op onze website." De voorzitster besluit: " Dat is onze kracht, wij werken met vrijwilligers, vaak ook lotgenoten."

Meer info: www.think-pink.be

Wilfried Defillet