Topper Gent-Club eindigt in 2-2

AA Gent en Club Brugge hebben 2-2 gelijkgespeeld in de topper van de 9de speeldag in de Jupiler Pro League. In een beklijvende derby scoorden Mboyo en Remacle voor de Buffalo's, Bacca en Lestienne deden de netten trillen voor blauw-zwart. Door het gelijkspel behoudt Club de leidersplaats, Gent is vijfde.

tmas

In een zonnig Ottenstadion begon de thuisploeg het beste aan de wedstrijd. De Buffalo's drukten de leider weg en Mboyo kopte een perfecte voorzet van Jordan Remacle voorbij doelman Jorgacevic. Lang kon Gent echter niet genieten van de voorsprong. Club kwam opzetten en kreeg een strafschop, Bacca faalde niet en trapte de gelijkmaker voorbij Gent-doelman Sergio Padt.

Tien minuten later was het alweer raak voor de thuisploeg. Scheidsrechter Nzolo gaf AA Gent een strafschop, Remacle trapte feilloos binnen, 2-1. En nog was het niet gedaan in een doelpuntrijke eerste helft. Bacca maakte een mooie actie en legde de bal panklaar voor Maxime Lestienne, die de 2-2 in doel legde.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Blauw-zwart domineerde een tijdlang en zag een doelpunt van Bacca onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Gent zag Conte een open kans missen en Mboyo trapte in het slot nog eens tegen de dwarsligger.

Door het gelijkspel blijft Club Brugge aan de leiding met 21 punten uit negen wedstrijden. AA Gent staat vijfde op 6 punten van de leider. Vanavond sluiten Kortrijk en Standard de negende speeldag af.

Foto Belga