Politie stopt bestelwagen met 19 mensen aan boord

Zondagochtend om half zes hebben agenten van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst in Meershoven een opmerkelijke ontdekking gedaan. Ze lieten een lichte bestelwagen stoppen omdat drie personen vooraan zaten, waarvan één peuter op de schoot en zonder veiligheidsgordel. Groot was hun verbazing toen bleek dat in de gesloten laadruimte van het voertuig zich nog eens 16 personen bevonden.

fvangarderen

Het ging om 8 volwassenen en 8 minderjarigen waarvan twee peuters en één baby. De personen, die familie en vrienden van elkaar waren en quasi geen Nederlands spraken, verklaarden dat ze op de terugweg waren van een feest. Als klap op de vuurpijl bleek dat de bestuurder zelf enkel houder was van een voorlopig rijbewijs categorie B.

De politie stelde een proces-verbaal op voor allerlei overtredingen. "Onze mensen hebben hen verplicht te voet verder te gaan. Drie personen mochten met de bestelwagen verder naar huis rijden. Ze waren veelal uit het centrum van Bilzen afkomstig. Achter het stuur zat een 45-jarige man uit Bilzen. De bestelwagen diende eigenlijk om materialen te vervoeren en was ingeschreven als lichte vracht", vertelde zonechef Dirk Claes.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio