Europa nog steeds vier punten achter in Ryder Cup

Met nog één dag te gaan op de Ryder Cup, de prestigieuze tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen Europa en Amerika, heeft Europa zijn achterstand niet kunnen verkleinen. Na acht foursomes en acht four balls wedstrijden staat het op de Medinah golfbaan van Chicago 10-6 voor de Verenigde Staten.

fvangarderen

Net als tijdens de foursomes, in de voormiddag, waren het de Amerikanen die de beste start namen. Enkel in de wedstrijd tussen Tiger Woods-Steve Stricker en Sergio Garcia-Luke Donald waren het Europeanen die onmiddellijk twee punten voorsprong namen. Golflegende Woods, momenteel nummer twee in de wereld, heeft na drie wedstrijden nog geen overwinning achter zijn naam staan.

In de wedstrijd tussen de Amerikanen Bubba Watson-Webb Simpson en Francesco Molinari-Justin Rose domineerden de Amerikanen volledig de partij. Na vijf birdies was het Amerikaanse punt al na veertien holes binnen.

Colsaerts

Ook onze landgenoot Nicolas Colsaerts en Paul Lawrie kwamen vlug op twee punten achter tegen het Amerikaanse duo Kuchar-Johnson. De wedstrijd bleef echt lang gesloten. Op de twaalfde en dertiende hole zag Colsaerts twee maal de bal uit de cup draaien. Op de zestiende hole stond het terug gelijk en leek het er op dat Europa en Colsaerts minstens een half punt uit de brand zou slepen. Maar op de zeventiende par-3 hole zag Colsaerts opnieuw de bal de cuprand scheren.

Colsaerts: "Het was zeer frustrerend vandaag, als je zoveel ballen uit de cup ziet draaien en de rand ziet scheren. Het was gewoon ons dagje niet.. Ook Lawrie was teleurgesteld. "Alles draait om het putten en we hebben vandaag gewoon geen geluk gehad."

In de laatste wedstrijd tussen Rory McIlroy-Ian Poulter en de Amerikanen Jason Dufner-Zach Johnson, pakten de Amerikanen meteen een twee punten voorsprong. Vooral onder het impuls van een zeer sterke spelende Poulter, die vijf birdies lukte op de laatste vijf holes konden de Europeanen de wedstrijd echter met één punt winnen.

Belga

Foto: PN

Meer over Nicolas Colsaerts