Meiboom-award voor bouw Tongers bejaardentehuis

Het team dat verantwoordelijk is voor de bouw van nieuwe bejaardenvoorzieningen van de vzw Begralim (Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg) in Tongeren, is vrijdag in Hoeselt bekroond met een Meiboom-award. De prijs van sectorfederatie Bouwunie Limburg wordt jaarlijks toegekend aan een team van bouwbedrijven "dat door een goede samenwerking toegevoegde waarde voor het project creëert".

tmas

Begralim laat in Tongeren 21 flats en vier dagruimtes voor dementerenden bouwen. Daarvoor werken onder meer Adem Architechten, ingenieursbureau Poelmans en hoofdaannemer Louis Reynders samen.

Gezien de grote concurrentie en de krappe marges is het van groot belang dat diverse aannemers die elkaar opvolgen in een project, goed samenwerken, vindt Bouwunie Limburg.

"Een moderne bouwwerf heeft nood aan een horizontale structuur, waarbij er gewerkt wordt in teamverband, met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid", luidt het. "Wij raden aan om alle uitvoerders in een vroeg stadium te betrekken. Als dat vanaf de tekentafel gebeurt, zit hun kennis vervat in het ontwerp en is het risico dat er bij de uitvoering iets misloopt, veel kleiner."

Belga Foto TPa

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio