Leukemans: "Wist dat Phil er klaar voor was"

Voor het derde jaar op rij heeft Björn Leukemans zijn waarde in de Belgische ploeg voor het WK bewezen. In Geelong zag hij Philippe Gilbert nog net tekortschieten maar in Valkenburg was het wel raak.

jatimmermans

"Ik wist dat Phil er klaar voor was", aldus de man die ondanks een aanbod niet mee naar BMC verhuisde omdat hij nog een lopende verbintenis met Vacansoleil-DCM had. "Toen ik vrijdag even naar huis gereden was, kreeg ik al telefoon van hem omdat hij vreesde dat ik aan hem aan het twijfelen was. Zaterdagavond kwam hij bij mij en bij Greg Van Avermaet op de kamer. Met de melding dat hij zich super voelde voor zondag".

"Ik wist dus dat ik niet moest aarzelen om hem naar de voet van de Cauberg te brengen. Toen ik hem voor de laatste bocht op mijn grote plateau voorbijgereden ben, heb ik hem toegeroepen in mijn wiel te kruipen. Omdat hij niet meteen van beneden zou moeten beginnen, heb ik mijn inspanning nog even doorgetrokken. Toen ik daarna het tempo zag waarmee hij vanachter mijn rug kwam gevlogen, wist ik dat hij zo goed als gewonnen spel had".

"De reactie achter hem kwam er wel, maar een na een moesten die mannen zich neerzetten omdat ze geen meter dichter kwamen. Zijn titel is een mooie beloning voor mijn werk. Ik dank hem voor zijn erkentelijkheid door mijn werk specifiek te vermelden als een belangrijke bijdrage voor het behalen van de titel."

Lees ook: Sporters feliciteren Gilbert op Twitter En: Philippe Gilbert nieuwe wereldkampioen

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer