Minstens 4 doden bij gevechten in Benghazi

Bij gevechten tussen manifestanten en een brigade van het ministerie van Defensie in de Libische stad Benghazi zijn ministens vier mensen gedood en vielen 40 gewonden. Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen van medische bronnen in de drie ziekenhuizen van deze tweede stad van het land.

ccardinaels

Honderden manifestanten, waarvan er meerdere gewapend waren, vielen vrijdagavond laat het hoofdkwartier aan van de brigade Raf Allah al-Sahati, een islamitische militie die onder de autoriteit van het ministerie van Defensie staat.

Gedurende meerdere uren ontstond een gewapende strijd met lichte wapens en raketten, tot de brigade besliste om de plaats te verlaten, zo stelde een journalist van AFP vast.

De opstandelingen bestormden nadien de militaire installatie, ingeplant in een boerderij op circa 15 kilometer van het centrum van Benghazi. Daarbij werden wapens, munitie en informatica geplunderd.

Eerder hadden honderden manifestanten de salafistische groep Ansar al-Sharia uit de kazerne verdreven die ze betrokken in het centrum van Benghazi en deze militaire installatie in brand gestoken.

Meer over Benghazi