Beauty

"Hoe zorg ik ervoor dat mijn lipstick langer blijft zitten?"

Print

Hoe zorg ik ervoor dat mijn lipstick langer blijft zitten?

"Beste Peggy, mijn lipstick blijft nooit zitten. Wat ik ook doe. Ik heb al geprobeerd om een eerste keer te deppen en daarna nog een laagje aan te brengen, maar dat tweede laagje is meteen verdwenen en dat eerste laagje hangt op mijn tanden of vervaagt al snel. Kan ik iets proberen zodat mijn lippen langer van een kleurtje voorzien zijn?"

Een primer kan hier een oplossing zijn. Dit is een soort van 'grondlaagje' dat je onder je lipstick zet. Ik geef je graag enkele tips om je lippen in uitstekende conditie te krijgen:

*Droge velletjes haal je met een zachte tandenborstel weg; maak de tandenborstel nat en geef je lippen als het ware een scrub. Let op dat je zachtjes te werk gaat! Er zijn speciale lipscrubs op de markt o.a. Lush heeft een fijne scrub in hun assortiment.

*Zorg ervoor dat je lippen goed gehydrateerd zijn. Op droge, schrale lippen blijft lipstick niet zitten en bovendien ziet het er niet mooi uit! Er zijn verschillende lip balmsems op de markt, van zeer lichte hydratatie tot zeer rijke hydratatie.

*Als je geen lipbalmsem kan verdragen of deze constant van je lippen likt, kan je voor het slapengaan een laagje Vaseline op je lippen aanbrengen, zo kan deze de ganse nacht intrekken.

Als je lippen in goede conditie zijn kan je makkelijk lipstick aanbrengen. Ik geef je een volledige uitleg over hoe je hem best aanbrengt voor een zo lang mogelijk houdend resultaat!

" Gebruik als eerste een primer. Deze zal ervoor zorgen dat je lipstick langer blijft zitten. Wil je geen primer gebruiken kan je hetzelfde bereiken door een dun laagje foundation of concealer op de lippen aan te brengen. Zelf ben ik hier minder voorstander van aangezien het droog en onaangenaam aanvoelt op de lippen.

" Teken de contouren van je lippen met een lippenpotlood. Gebruik ongeveer dezelfde kleur als je lipstick, een donkere lijn en lichte lipstick is zo jaren 80 en not done!Het lippenpotlood zal het uitlopen van de lipstick tegengaan en geeft nog een extra hechting.

" Daarna kleur je zachtjes de lippen in met het lippenpotlood.

" Hierna kleur je de lippen in met de lipstick. Tip: gebruik een lippenpenseel, zo kan je preciezer werken!

" Hap even af in een tissue

" Breng een tweede laagje lipstick aan met je penseel

" Voor een matter effect kan je je lipstick lichtjes afpoederen (dit fixeert ook nog eens extra je lipstick)

" Voor een glanzend effect breng je wat gloss over je lipstick aan

Extra tip: er bestaan langhoudende lipsticks. Bij Mac vind je bv. de Pro Longwair reeks en Guerlain bracht net een langhoudende matte lipgloss (Rouge G l'Extrait) op de markt.Van 12 of 24 uurs lipsticks ben ik geen voorstander. Vaak drogen deze je lippen uit en na een tijdje kruipen deze in de fijne lijntjes. Bovendien hou je na een paar uurtjes slechts een 'vervaagde' lipstick over, en dan vaak nog niet over de volledige lippen maar plaatselijk! Neem een lipbalm mee voor onderweg, je vind deze ondertussen ook in verschillende kleuren hiermee kan je snel je lippen tussendoor bijwerken. (gewoon met je vingers deppen)

Laten we eerlijk zijn. Ik ben nog niemand tegengekomen waarvan de lipstick 8 uren perfect bleef zitten. Heel vaak wordt lipstick tussendoor bijgewerkt. Een gloss is erg handig om dit snel even te doen, hou je minder van felle glans of ben je niet into gloss gebruik dan een lipbalm.

Meer info: www.peggytimmermans.be

Heeft u zelf een vraag voor één van onze experts? Stuur ze dan snel naar info@she.be!

Niet te missen