Ford Genk bouwt nieuwe Mondeo

Op een vergadering met de productieplanners in de VS heeft Ford bevestigd dat de start van de nieuwe Mondeo in Genk wordt gepland op 14 oktober 2013. "Dit is meer dan verhoopt", aldus de vakbonden. "Een hele opluchting aangezien uitstel deze keer niet synoniem staat met afstel."

drombouts

De meeting van Ford in Detroit waar lang naar werd uitgekeken door de vakbonden en medewerkers van de Genkse vestiging, was uiteindelijk kort en duidelijk. Op 14 oktober 2013 zal in Genk de band aan het rollen gaan voor de productie van het nieuwe model van de Ford Mondeo.

De opluchting is groot, aangezien werd gevreesd dat het project nog verder op de lange baan zou worden geschoven, want mogelijk zelfs de voorbode van meer onheil voor de Limburgse fabriek kon zijn.

"Dat er een heel concrete datum werd geprikt, is op zich meer dan we hadden gehoopt", aldus Rohnny Champagne van het ABVV. "Hiermee wordt bevestigd dat uitstel geen afstel is. Het eerste luik van het toekomstcontract dat voor Ford Genk werd afgesloten, is hiermee alvast geconcretiseerd. Een grote en belangrijke stap. We hopen nu dat ook de komst van de twee andere modellen spoedig bevestigd zal worden."

Minister De Coninck "verheugd"

Minister van Werk Monica De Coninck reageert verheugd op de bevestiging door Ford dat de nieuwe Ford Mondeo wel degelijk naar Genk komt. De minister is verheugd voor de werknemers dat het doemscenario er niet komt, en is ook tevreden dat er zo snel duidelijkheid is gekomen.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer