Huisartsbezoek steeds vaker uitgesteld om kosten te besparen

Print
Huisartsbezoek steeds vaker uitgesteld om kosten te besparen

Huisartsbezoek steeds vaker uitgesteld om kosten te besparen

De economische crisis heeft ook invloed op onze gezondheid. Alsmaar meer mensen wachten om met gezondheidsproblemen naar de huisarts te gaan. Zo proberen ze kosten te besparen. Vooral werklozen en allochtonen stellen hun bezoek aan de dokter uit. Dat stelt het Limburgs Huisartsenplatform.

"In tegenstelling tot werklozen en allochtonen zorgen de zelfstandigen en de veertigers en vijftigers die werk hebben en dus een goed inkomen hebben ervoor dat ze op tijd naar de dokter gaan. We kunnen dus zeggen dat het uitstelgedrag er komt door de crisis", aldus Luc Hendrix van Limburgs Huisartsenplatform voor de camera van TV Limburg.

Nochtans kunnen mensen met financiële problemen een beroep doen op het derde betalerssysteem. "Dat komt er eigenlijk op neer dat de mensen enkel hun remgeld betalen en dat de rest rechtstreeks afgerekend wordt met het ziekenfonds", legt dokter Hendrix uit.

"Zelfs mensen die daar geen aanspraak op maken kunnen eventueel financiële afspraken maken met hun huisarts. Maar het is de huisarts zelf die beslist of hij akkoord gaat of niet natuurlijk."

Verder pleit het Limburgs Huisartsenplatform voor minder administratief werk voor de dokters.

Bekijk de reportage van TVL:

Archieffoto PhotoNews

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio