Belgische volleyvrouwen op EK-koers na stuntzege tegen Frankrijk

Print
Belgische volleyvrouwen op EK-koers na stuntzege tegen Frankrijk

Belgische volleyvrouwen op EK-koers na stuntzege tegen Frankrijk

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft vrijdag in sporthal De Lange Munte in Kortrijk zijn vierde EK-kwalificatiewedstrijd in groep E met 3-0 (25-19, 26-24 en 27-25) gewonnen tegen Frankrijk.

Dankzij de zege staan de Belgische volleyvrouwen op één stap van de kwalificatie voor het EK. België komt met vier wedstrijden op de teller immers naast Frankrijk aan de leiding met negen punten. Slovenië, dat Montenegro met 3-0 (25-27, 11-25 en 22-25) klopte, is derde met zes punten. Montenegro is puntenloos laatste.

België begon erg sterk en liep al snel 6-1 uit. De Fransen konden terugkomen tot 12-12, maar een uitstekende Leys, Rousseaux en Heyrman zorgden voor setwinst. In set twee kwam Frankrijk even op voorsprong (15-16), maar in de slotfase zorgden een Franse opslagmisser en een sterk blok van Aelbrecht dan toch voor de 2-0. De derde set werd een thriller. De eerste matchbal van Aelbrecht werd nog afgeblokt, maar Rousseaux zorgde even later voor euforische toestanden in De Lange Munte.

Zaterdag staat de groepswedstrijd tegen Montenegro op het programma, zondag wordt de EK-kwalificatiecampagne afgesloten tegen Slovenië.

De groepswinnaar plaatst zich voor het EK 2013 in Duitsland en Zwitserland. De nummer 2 speelt barrages.

Archieffoto