Frederik De Swaef: "Hans Otten kiest voor aandacht"

Print
Frederik De Swaef: "Hans Otten kiest voor aandacht"

Frederik De Swaef: Hans Otten kiest voor aandacht

De gemoederen laaiden hoog op in de 'Reyers Laat'-aflevering van donderdagavond. Naast Nederlander Prem Radhakishun, Etienne Vermeersch en Samira Bendadi, was Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef van de partij. Hij mocht van presentator Lieven Van Gils komen uitleggen waarom Hans Otten klacht tegen hem heeft neergelegd.

Zowel Hans Otten als zijn kersverse vrouw eisen 2.500 euro schadevergoeding van magazine Story. Dat bericht op basis van anonieme bronnen over een incident op het trouwfeest van Otten. Sterrenchef Viki Geunes en Otten zouden een kamerdeur hebben ingebeukt, die in het gezicht van de bruid terecht kwam. Gevolg: zij moest richting spoed.

"Niets van aan", aldus Hans Otten. In een video die tijdens Reyers Laat getoond werd, verbaast hij zich over het gebrek aan empathie dat Story opbrengt. Hierbij haalt hij een eerder incident aan, waarbij Story met een buitenechtelijk kind van Hans Otten op de proppen kwam.

Geld

Lieven Van Gils, duidelijk geen fan van roddelblaadjes, vraagt zich het nut van zulke artikels af, zeker omdat Otten alles ontkent. "Onze bronnen vertellen een ander, geloofwaardiger verhaal", vindt Frederik De Swaef. "Otten is overigens zelf naar ons toe gestapt over zijn huwelijk, wij hebben hem daarvoor betaald."

"Wat zijn buitenechtelijke dochter betreft: haar moeder had er moeite mee dat Hans Otten alleen maar over zijn andere kinderen praatte. Zij had het recht haar verhaal in Story te doen."

"Wereld in brand"

Prem Radhakishun denkt er het zijne van: "Waar zijn wij over bezig? De hele wereld staat in brand en het gaat over roddelmagazines! Dit is trouwens de prijs die je betaalt wanneer met je gezicht op televisie komt."